Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Porsche Carrera Cup nyheter

Nyhetsbild

Jocke Mangs tog sin sjunde seger för året och den tredje raka på Gelleråsen idag. Stefan Söderberg plockade andraplatsen framför Patrik Ernstson som gjorde sitt bästa resultat hittills i år. - Det här var nog den bästa vinsten i år! En ganska tuff tävling, men det var nog jag själv som gjorde den svår. Bilen var jättebra, men ville inte riskera något. Jättetack till teamet, vi har verkligen kämpat, säger Mangs.
Söderberg startade tvåa men förlorade en plats till Ernstson redan i andra kurvan. Men Söderberg jagade ikapp Ernstson efter ett antal varv och tog sig förbi i hårnålen.
- Jag tappade Ernstson i starten och fick kämpa mig förbi honom. Tror jag överhettade däcken då. Tog in på Mangs, men sedan hade jag för dåligt grepp i däcken. Vi får vara nöjda med en andraplats idag, imorgon kör jag för seger, säger Söderberg.

Lugnt
Ernstsons hittills bästa placering i år är en fjärdeplats som han tog på Sturup tidigare i somras.
- En rätt lugn tävling, tyckte jag var lika snabb som Mangs och Söderberg. Gjorde ett misstag och Söderberg tog sig förbi, sedan fick jag mest bevaka min placering, säger Ernstson.
Tony Rickardsson tog fjärdeplatsen efter en hård batalj med Christer "Cralle" Lindholm och Edward Sandström. När Rickardsson gjorde ett misstag passade Lindholm på att gå upp jämsides och försökte ta sig förbi. Men istället passade Sandström på att smita upp förbi Lindholm och gick jämsides med Rickardsson.

Bild 2

Linkade
Rickardsson lyckades dock hålla sig framför dem båda, medan Sandström fick punktering och körde av banan. Den regerande mästaren linkade sig långsamt in i depån och bröt.
Lars Bertil Rantzow smet in på sjätte plats i dagens tävling. I och med placeringen och de medföljande 10 poängen så är skåningen bara en poäng bakom regerande mästaren Sandström i mästerskapet.

Mangs rycker
I mästerskapet rycker Mangs och leder med 38 poäng framför Söderberg. De båda startar även imorgon jämsides och frågan är vem som står överst på pallen när dammet lägger sig efter morgondagens tävling på Gelleråsen!

Resultat Gelleråsen 16/8 - Topp tio
1 Jocke Mangs 16 varv
2 Stefan Söderberg +0.567
3 Patrik Ernstson +3.346
4 Tony Rickardsson +4.439
5 Cralle Lindholm +6.026
6 Lars Bertil Rantzow +6.896
7 Jan West +9.246
8 Martin Öhlin +9.536
9 Jonas Gelzinis +18.594
10 Niklas Lovén +20.196

mikael

porscheannonser.se

Källa: Carrera Cup


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006