Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Haegermark imponerade verkligen

Nyhetsbild

Carrera Cup.

I helgen kördes för första gången Göteborg City Race på Frihamnspiren i Göteborg. Hemmasonen Alexander Haegermark gjorde ett fenomenalt gästspel i Porsche Carrera Cup och tog poäng i båda racen inför den gigantiska hemmapubliken på plats. Uppskattningsvis 35000 åskådare hade samlats och stämningen var fantastisk.
Efter bara två timmars test i bilen var det dags för tävling. Men förberedelserna visade sig vara fullt tillräckliga när Alexander direkt på den första fria träningen satte den tredje snabbaste tiden.
– Det ska inte gå egentligen, men jag lär mig snabbt och tävlingsmänniskan i mig vaknade fort idag, konstaterar Alexander.
Kvalet blev lika avgörande som förutspåtts. Tyvärr för Alexanders del så blev det uppdelat i två grupper efter mästerskapsställningen. Eftersom detta var ett inhopp fick Alexander köra i gruppen med de lite långsammare förarna. Resultatet blev en blygsam elfte plats.
– Jag fick bara ett fritt varv under hela passet. Kom ikapp bilar hela tiden trots att jag släppte luckor. När vi kollade dataloggingen efteråt såg vi att en sjätte plats var teoretiskt möjlig, menar Alexander.
Det första racet blev lite av en revansch för Alexander som tog sig upp till en åttonde plats på den mycket trånga banan. Dessutom noterade han en varvtid som bara var 0,2 sekunder långsammare än vinnaren Jocke Mangs. Alexander berättar:
– Efter kvalet satsade vi på ett lägre däckstryck till racet som betalade sig. Jag tog en plats i starten och hade riktigt bra grepp mot slutet då jag kunde lura Martin Öhlin på sista varvet.

Bild 2

Planerar för 2009
Det andra racet blev en missräkning för Alexander som ville bli topp fem. Inledningsvis låg han på en sjunde plats med häng på Tony Rickardsson, men föll sedan tillbaka till en slutlig tionde plats efter ett kraschfyllt lopp.
– Jag var på gång efter den första omstarten och mina däck började fungera så smått. Vi chansade på att det endast skulle bli en omstart. Så blev inte fallet. När det var 5 minuter kvar av tävlingen började bilen gå varm och jag fick sluta värma däck och bromsar. Detta gjorde att jag helt tappade greppet i loppets slutskede och ramlade ner i fältet, förklarar Alexander.
– En totalt sett riktigt minnesvärd helg. Tack till alla sponsorer och fans som hejade fram mig under dagarna, jag värdesätter verkligen all support!
– Vill även tacka teamet för snyggt arbete den här helgen samtidigt som jag arbetar för fullt med planerna för 2009 års säsong, avslutar Alexander.

Källa: Carrera Cup 2008 calendar news

Mikael

porscheannonser.se


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006