Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Dollarfalls inverkan

Nyhetsbild

Porsche har äntligen lyckats minska sin försäljning i USA. Under mars månad sjönk försäljningen med 24 procent jämfört med i fjol. Detta är helt enligt Porsches plan då försäljningen i dollar är alldeles för kostsam.


Att de europeiska biltillverkarna förlorar stora summor på grund av den svaga dollarn är inget nytt. Porsche är dock de första som gör något åt saken. Sedan i september förra året har Porsche aktivt arbetat för att minska försäljningen i USA. Exporten till USA har strypts kraftigt. I stället har bilarna skickats till länder där bilköparna inte betalar i dollar, rapporterar Dagens Industri.

Bild 2

Bakom detta något ovanliga grepp ligger naturligtvis noggrant genomförda uträkningar av Porsches ekonomer. De har räknat ut att för varje bil som betalas med amerikanska dollar i dagsläget är vinsten näst intill obefintlig. För en så relativt småskalig sportbilstillverkare som Porsche är detta naturligtvis inte hållbart. Men det är också tack vare att de tillverkar så få bilar som 100 000 per år som de kan göra på det här sättet. Med en så pass liten produktion krävs det inga större åtgärder för att helt enkelt flytta försäljningen till andra delar av världen. Genom att exportera bilarna till länder som inte betalar i dollar kan Porsche höja marginalen för varje såld bil. Vilket självklart är bättre än att nästan förlora pengar på att sälja bilarna.

Mikael

porscheannonser.se


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006