Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Hamanns extra heta Cayenne

Nyhetsbild

Hamann kallar sin version av Porsche Cayenne för Cyclone. Och nog skapas det virvelvindar där den drar fram alltid. Med uppseendeväckande styling, 23-tumshjul och inredning i ormskinn är den garanterat en bil med drag!
När tyska Hamann sätter tänderna i en bil då görs det med besked. Som du kan se på bilderna förvandlas Porsches Cayenne från tuff till über-frän. Fronten ser ut att vilja sluka älgar, till det biffiga uttrycket bidrar de breddade skärmarna som har plats för hjul upp till 23 tum.
Energibesparande
I fronten sitter inbyggda dimljus i spoilern och strålkastarna har halvljus av LED-typ. Det känns konstigt att tala om energieffektivitet i en sådan här bil, men Hamann pekar på fördelarna med LED-lampor: De använder mindre energi och håller längre än traditionella H7-lampor.
Grovt
I bak förstärks det biffiga uttrycket från fronten genom de fyra grova avgaspiporna och den stora takspoilern. Arrangemanget med baklysena kan man tycka vad man vill om ... Vi tycker det hade passat bättre på en liten japansk 90-talsbil.

Många kolvar blir det
Cyclone är naturligtvis sänkt med 35 millimeter, det är ingen terränggående suv vi snackar om här. Sänkningen bidrar till bättre vägegenskaper på asfalt. Bättre stoppkraft än originalet fås med stora ventilerade skivor på 380 x 34 millimeter, 8-kolvsok fram och 4-kolvsok bak.

Bild 2

Stormvarning
Motorn har Hamann inte öppnat, man nöjer sig med den extra effekt som fås av ett specialtillverkat grenrör och sportavgassystem. Enligt tyskarna väcker avgasljudet tankar på en rasande cyklon som närmar sig ...

Plånboksvänlig
Anrättningen rundas av med en mycket ovanlig interiör som domineras av ormskinn. "Twotone Snake" kallas skinnet, som kan kompletteras med kolfiberinredning i 36 delar. Men som vanligt när det gäller Hamann, det går att få inredningen precis som man vill. Det är bara fantasin - och plånboken - som sätter gränserna.


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006