Start
Sök annons
Annonsera gratis
VIP-annonsör
Nyheter
Bilhandlare
Bildelar
Service
Inför bilköp
Finansiering
Försäkring
Artiklar
Länkar
Kontakta oss

En porschenyhet


Porsche och dieseldrift

Nyhetsbild

Porsches utvecklingschef Wolfgang Dürheimer vill inte helt utesluta möjligheten att det någon gång hamnar en dieselmotor i en Porsche. Det betyder att attityden mjuknat lite på senare tid. "Men det lär inte bli lönsamt."Det talas mycket diesel nu när EU satt upp gränsvärdet 130 gram/km för koldioxidutsläpp. Men Porsches teknik- och utvecklingschef Wolfgang Dürheimer är styvnackad. Han tycker inte dieselmotorn totalt sett ger någon miljövinst, och dessutom tror han det är närmast omöjligt att göra ekonomisk vinst på en diesel-Porsche, med de små volymer det skulle röra sig om, eftersom den i princip bara skulle kunna säljas i Europa och i praktiken bara i sportsuven Cayenne.
Han förklarade i en intervju med Wirtschaftswoche på måndagen att Porsche för närvarande inte har något dieselmotorprojekt i gång.
Han ville dock inte kategoriskt utesluta en diesel. "Vi tittar hela tiden med öppna ögon på konkurrenssituationen och givetvis också på den tekniken".

Bild 2

En sak gjorde han dock klar: Porsche kommer inte att kompensera sina koldioxidutsläpp genom att börja bygga små bilar med minimala utsläpp. "Då skulle vi ju tvingas bli masstillverkare..."

Källa:Porsche


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006

Annonsplats-
förmedling, reklamplats på Porscheannonser

Alspån för rökning

Rök för rökning

Internetradio från Playradio

Hörapparatsbatterier

Energideklaration

Hitta bostad på Abcbostad

AllaAnnonser.se
Begagnade Porsche säljes