Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Porsche och dieseldrift

Nyhetsbild

Porsches utvecklingschef Wolfgang Dürheimer vill inte helt utesluta möjligheten att det någon gång hamnar en dieselmotor i en Porsche. Det betyder att attityden mjuknat lite på senare tid. "Men det lär inte bli lönsamt."Det talas mycket diesel nu när EU satt upp gränsvärdet 130 gram/km för koldioxidutsläpp. Men Porsches teknik- och utvecklingschef Wolfgang Dürheimer är styvnackad. Han tycker inte dieselmotorn totalt sett ger någon miljövinst, och dessutom tror han det är närmast omöjligt att göra ekonomisk vinst på en diesel-Porsche, med de små volymer det skulle röra sig om, eftersom den i princip bara skulle kunna säljas i Europa och i praktiken bara i sportsuven Cayenne.
Han förklarade i en intervju med Wirtschaftswoche på måndagen att Porsche för närvarande inte har något dieselmotorprojekt i gång.
Han ville dock inte kategoriskt utesluta en diesel. "Vi tittar hela tiden med öppna ögon på konkurrenssituationen och givetvis också på den tekniken".

Bild 2

En sak gjorde han dock klar: Porsche kommer inte att kompensera sina koldioxidutsläpp genom att börja bygga små bilar med minimala utsläpp. "Då skulle vi ju tvingas bli masstillverkare..."

Källa:Porsche


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006