Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Statsministern för stöd från BIL Sweden

Nyhetsbild

TT skrev häromdagen en artikel som publicerades ibland annat på Expressens hemsida.www.expressen.se Den handlade om den nya regeringens bilar och att endast två av dem är miljöbilar. Gröna bilister gick till attack mot statsminister Fredrik Reinfeldt men BIL Sweden försvarar nu statsministern.

Mattias Goldman på Gröna Bilister riktade skarp kritik mot statsminister Fredrik Reinfeldt som ofta kör sin frus Chrysler Voyager, en så kallad MPV. Han menar att det är en bensinslukande amerikanare som statsministern inte borde köra då den inte på något sätt är miljövänlig.
Branschorganisationen BIL Sweden går i dag ut och försvarar Reinfeldt.
– Gröna Bilisters påstående att statsminister Reinfeldt är en flåbuse som kör en familjebuss är löjligt och verklighetsfrämmande, säger BIL Swedens vice VD Ulf Perbo. En familjebuss är en utmärkt bil för en familj med många barn såväl för komforten, säkerheten som för miljön. I relation till transportkapaciteten ger en familjebuss lägre utsläpp än många så kallade miljöbilar.

Bild 2

Gröna Bilister ger dock inte kritik till alla våra folkvalda. Folkpartiets ledare, utbildningsminister Lars Leijonborg får beröm för att han kör en Volvo S60 Bi-Fuel och Centerpartiets ledare, näringsminister Maud Olofsson kör en Ford Focus Flexi-Fuel. Bägge bilarna kan köras på alternativa bränslen.

Källa: TT/Expressen/TV
Mikael
www.porscheannonser.se


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006