Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


Sofiero Classic

Nyhetsbild

SofieroClassic, evenemanget som visar upp klassiska sportvagnar och motorcyklar i den blommande slottsparken, inleder utomhussäsongen på Sofiero söndagen den 14 maj 2006. Sofiero är Oscar II:s och Gustaf VI Adolfs sommarslott utanför Helsingborg vid Öresund.
2005 var första året med SofieroClassic. Evenemanget blev då en framgång, så i år kommer vi igen med en utvidgad utställning på samma tema. Sofiero arrangerar tillsammans med Sportvagnsklubben MGCC och MCHK-Syd, utställningen av klassiska sportvagnar, gamla och nyare motorcyklar. Anmälningarna har strömmat in, så här kommer att finnas mycket att se på och beundra.

Bild 2

Prinspokal
Nytt för i år är Prinsens Pokal- en tävling och uppvisning av den svenska eliten i cykeltrial. Det handlar om akrobatik på hög nivå med cyklar, som påminner om mountainbikes och som körs över hinder som man inte tror är möjliga att forcera med en cykel - men de här ekvilibristerna klarar det!

Blomsterprakt
I slottsträdgården blommar mer än 300.000 vårlökar, så när besökarna kommer söndagen den 14 maj 2006 kommer utställda bilar och motorcyklar att omges av en sagolik blomsterprakt.
För den som vill se mer än fordon, teknik och halsbrytande konster på cykel finns andra attraktioner. I slottsträdgården finns mycket mer än lökväxter att njuta av. I slottet visas en utställning med Lennart Jirlows färgstarka och livsbejakande konst. Uppe i Köksträdgården och i Kungens vinhus har trädgårdsinspiratören och författaren Hannu Sarenström skapat sina drömmars Provence.

Källa: Sofiero & Bilsport


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006