Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


PORSCHE BER TOYOTA OM HJÄLP MED HYBRID

Nyhetsbild

Att sportbilstillverkaren Porsche vänder sig till Toyota för att få hjälp att ta fram en hybridbil är naturligtvis en fjäder i hatten för den japanska tillverkaren.

Redan nu finns samarbeten mellan Ford och Toyota, som resulterat i en stadsjeep från Ford som drivs av ett hybridsystem från Toyota. Även Nissan och Toyota har inlett ett samarbete som ska resultera i en hybridbil om två år.

Toyota försöker klara leveranserna av sin egen hybridbil Prius, men väntetiden på en bil kan vara upp till sex månader. En ny fabrik för hybridfordon ska öppnas i Kina och eventuellt öppnas en i Kalifornien, rapporterar Asahi Shimbun.

Bild 2

Planerna på en stadsjeep med hybriddrift från Toyotamärket Lexus har fått skjutas upp tills man känner att produktionen av Prius börjar komma ikapp efterfrågan.

När den första generationen Prius kom ut på marknaden 1997 blev den världens mest sålda energisnåla bil. En del av de brister som fanns på den första bilen rättades till och Prius 2 lanserades förra året.

Mottagandet från marknaden blev översvallande. Till och med de mest optimistiska försäljningsprognoserna slogs, trots att Prius är en förhållandevis dyr bil.

Det finns ännu inga uppgifter om Porsche vill använda den kombinerade el- och bensindriften i en sportbil eller i en miljövänligare variant av stadsjeepen Cayenne.

Källa: Nyteknik


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006