Warning: Use of undefined constant id - assumed 'id' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/eneronor/public_html/porscheannonser.se/nyhet.php on line 15

En porschenyhet


911 och Carrera GT är Tysklands bästa sportbilar

Nyhetsbild

I år igen är Porsche "best sports cars". Läsare av tidningen "auto motor und sport" röstade fram 911 (997) och Carrera GT till de två toppositionerna i kategorin "bästa bil" i "sportbilsklassen " i årets tävling. De båda Porsche modellerna har således säkrat en av de mest åtrådda bilutmärkelserna i Europa som ges ut för den 30:e gången i Europa under 2006. Närmare 100,000 läsare tog del i den senaste undersökningen.

17.1% av deltagarna röstade på 911 Carrera. Det är den 26:e gången en modell från 911 serien, som producerats i Zuffenhausen under 42 år, har tagit en topplacering i någon av kategorierna i den årliga läsarundersökningen från "auto motor und sport". Porsche 911 ligger före VW Golf som den modell som har tagit flest segrar totalt under tävlingens 30 år. På andraplatsen efterföljer den högpresterande sportbilen Carrera GT med 15.9% av rösterna. Den nya Cayman S gjorde ett imponerande första försök. Som "auto motor und sport" sa själva, "Mercedes SLR McLaren på tredje platsen är det enda som hindrar Porsche från att vinna guld, silver och brons i sportbilskategorin."

Bild 2

Dr. Wendelin Wiedeking, styrelseordförande i Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, tog emot priset från chefredaktör Bernd Ostmann på "Alten Reithalle" i Stuttgart på morgonen den 1 februari 2006. Wiedeking sa, "Vi är särskilt stolta över dubbel-vinsten i denna viktiga omröstning".


Fler Porschenyheter

Nyhet

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006