Start
Sök annons
Annonsera gratis
VIP-annonsör
Nyheter
Bilhandlare
Bildelar
Service
Inför bilköp
Finansiering
Försäkring
Artiklar
Länkar
Kontakta oss

Artiklar om Porsche och angränsande


 

Bromsslang från ATE

Bromssystemet är ett av de viktigaste systemen inom fordonet ur säkerhetssynpunkt. Det består av flera olika komponenter och delar, en av dessa är bromsslangen.

Höga krav på bromsslangar

Bromsslangen är en bildel som alltid måste vara i ett perfekt skick. Deras uppgift är att ansluta den rörliga delen av suspensionen till den fasta karossen. Alla delar inom bromssystemet är gjorda i metall och rör sig i förhållande till varandra, de är beroende av att kunna vara rörliga för att fungera. Men de måste ändå kunna vara anslutna till varandra och "samarbeta". Det är där bromsslangen kommer in i bilden för att sammanlänka dessa olika metalldelar så de ändå kan röra sig.

Bromsslangarna måste inte enbart vara i ett perfekt skick, de måste även tåla ett enormt högt tryck. När föraren trycker ner bromspedalen stiger trycket i rören med bromsvätskebehållaren och de bromsslangar som är kopplade till dessa behållare blir även de utsatta för detta höga tryck, som ibland kan motsvara flera ton.

Bromsslangens uppbyggnad

För att underlätta för bromsslangen att klara detta höga tryck så är de förstärkta med syntetiska fibrer som ska hålla slangen flexibel och hållbar för en lång tid. Slangarna är även täckta med en gummibeläggning som skyddar mot fukt och smuts. Vid slitage efter tid eller yttra skada kan detta skyddande lager försämras och smuts tränger in i bromsslangen vilket leder till att den förlorar sin hållfasthet och blir sämre på att stå emot det höga trycket. Detta kan leda till kollaps som leder till problem om inte slangen byts ut.

Köp en ny bromsslang hos ATE

ATE är ett företag som lyckas kombinera tradition med innovation. De lägger stor vikt vid bildelar som utsätts för mycket slitage och jobb, som delar i bromssystemet. Till exempel bromsslangar.

Självklart har de även mycket andra produkter och de är väldigt uppskattade på marknaden, mycket tack vare kvaliteten men även för att de lägger så stor vikt vid service och närvaro bland kunder, på till exempel mässor och liknande.

Info: www.ReservdelarButik.SE

« Åter till artiklar index

 

Porsche i Midnattssolsrallyt
Foto: Bengt Lundberg, Midnattssolsrallyt 2006

Annonsplats-
förmedling, reklamplats på Porscheannonser

Alspån för rökning

Rök för rökning

Internetradio från Playradio

Hörapparatsbatterier

Energideklaration

Hitta bostad på Abcbostad

AllaAnnonser.se
Begagnade Porsche säljes